29. marraskuuta 2012

10 faktaa Jaanasta

E: Jep, nyt olis mun vuoro rustailla tänne ne täydet kymmene tosijuttua Jaanasta. Jaanan versio musta löytyy täältä, jos ette vielä oo kerinny tsekkaamaan. Tää oli yheksään faktaan asti ihan iisi homma, mutta viimesen keksimiseen meni vähä aikaa.

1. Niinku Jaana on jo täälä maininnukki, se on semmonen murehtija. Jos sillä on liikaa aikaa, se vajoo omiin synkkyysmaailmoihinsa ja välillä sitä tarvii vähä tönästä eteenpäin, ettei se jumitu synkkyyksiin. Se ajattelee asioista aina pahinta, mikään ei voi olla heti hyvin. Jos edessä on reissu, mielessä on asiat, jotka voi mennä pieleen. Jos päätä särkee, sillä on varmasti aivokasvain. Ja jos joku ei vastaa puhelimeen, sille on varmasti sattunu jotain.

IMG_5940

2. Jonkinsortin tonnikalahulluus. Jaana vois varmaan elää tonnikalalla. Ei tonnikalalla vedessä, vaan ehdottomasti murskana tai paloina öljyssä. Sen melkein jokapäivän ateriat koostuu tonnikalasta, välillä vähä erimuodoissa. Se oli jopa saanu vinkin, että tonnikala ja vaniljajäätelö on kuulemma sairaan hyvää yhdessä. En ihmettelis, vaikka se pian kokeilis.

IMG_5587

3. Ihan sekopäisen hyvä muisti. Jaana muistaa jotain ihan pimeitäki pikkujuttuja monenmonen vuoden takaa, joita ei oikeesti muista varmaan kukaan muu. Se muistaa, mitä kaikilla on ollu päällä meidän ekana eskaripäivänä, se muistaa jotain Annan ja mun pimeitä ala-aste aikasia tempauksia, se muistaa mitä milloinki on tehty tunneilla ja mitä hauskaa joku on sanonu. Voi ku omistais itekki tommosen über muistin.

IMG_3906

4. Jaanalla on myös aika outo iltarutiini. Tai no kaikilla meillä varmasti on jotain. Mä luen iltasin kirjaa tai katon koneelta sarjoja, mutta ennenku Jaana menee nukkuun, se jokaikinen ilta avaa puhelimellansa demi.fi:n ja selailee keskusteluja. Joskus vitsejä, joskus jotain syvällisiä pohdintoja ja joskus vaan jotain ihan pimpoja keskusteluja. Vasta ku demi.fi on selattu, se voi alkaa nukkuun.

IMG_3320

5. Vihaa riitoja. Jaana on aina ihan surusta ja murheesta jäykkänä, jos kyse on riidoista. Se on aina ensimmäisenä sovittelemassa, vaikka vika ei edes olis sen, eikä sen tarvis pyytää anteeks. Ja jos muut riitelee, se murehtii myös niiden puolesta.

IMG_3788

6. Ku Jaana seurusteli, se oli aina kauheen hankala pyytää mukaan, ei se lähteny mihinkään kauemmas tai ei se ollu joka viikonloppu lähdössä mukaan johonkin. Mutta nykyään, se on ihan parasta reissuseuraa. Se on aina heti mukana melkein kaikissa mun hulluimmissaki ideoissa ja me ollaan kevään, kesän ja syksyn aikana kierretty vaikka missä ja tehty ihan mahti reissuja. Sitä ei tarvii yhtään puhua ympäri, vaan se on ihan samanlainen ku mä, heti menossa mukana. Vaikkaki jälkeenpäin voiki alkaa pohtiin järkevämmältä kantilta asioita.

IMG_2918

7. Se kirjottaa päiväkirjaa. Jaanalla on ollu jo ihan yläaste ajoista asti päiväkirja, johon se rustaa kaikki huolet, ilot ja uutiset. Niiden päiväkirjan sivuille on oikeesti jaettu koko meidän nuoruus. Jaana kirjottaa tosi hyvin ja mäki oon saanu lukee ne yläaste aikaset päiväkirjat läpi. Tietty ehkä siks, että mä oon ollu mukana melkein joka jutussa, mitä sinne on kirjotettu. Niitä on vieläki niin hauskaa lukee, ollaan oltu melko hassuja sillon. Oikeesti jokaisen teini-ikäsen pitäs saada lukee niitä ja niin se Jaana on vähä suunnitellukki. Ja kirjottaa se sitä päiväkirjaa nykyäänki vielä. Ei joka päivä, mutta aina ku on asiaa. Välillä ku tulee kotiin, täälä on ihan hiljasta ja se istuu sohvalla päiväkirjaan uppoutuneena.

IMG_2683

8. Jaana on tosi tarkka sen papereista, valokuvista ja kansioista. Niiden on oltava täysin järjestyksessä, että sillä on mielenrauha. Sen laskut on kaikki mapitettu varmaan aakkosjärjestykseen aikajärjestyksen lisäks, sen valokuvat on kaikki siististi kansioissa kuvatekstien kera heti siitä hetkestä asti ku ne tulee postissa, sen kaikki todistukset, tärkeet paperit ja kaikki on tarkasti omilla paikoillaan ja se tietää aina heti mistä papereita hakee. Se on paljo tarkempi papereiden siisteydestä, ku kodin siisteydestä. Mä oon täälä se hullu joka siivoo heti, ku näkee jonku olevan vinossa, mutta Jaanaa ei semmoset pikkuasiat niin haittaa.

IMG_2470

9. Jaana ei turhia höpise, yleensä. Se on aina aluks uudessa seurassa aika hiljanen, eikä oo heti ensimmäisenä pitämäs keskustelua yllä, vaan se enemmänki on semmonen kuuntelija. Mut sit ku se alkaa tunteen toisen paremmin, se on heti ihan normiJaana. Hyvää tilanteeseen ku tilanteeseen sopivaa huumoria ja sekopäistä juttua. Osaa se tietty asiaaki puhella.

IMG_1467

10. Jaana osaa nähdä omat hyvät puolensa ja myös kehua itteensä, hyvässä mielessä. Mä en moista hommaa osaa, vaikka pitäis. Jos joku asia on hyvin, se voi sanoo sen ja myöntää sen. Toi on oikeesti hyvä taito, koska kaikki ei sitä osaa. Jokaisessa kuitenki on paljon hyviä puolia ja ne pitäis vaan osata nähdä, eikä aina pitäis olla niin itsekriittinen. Jaana on saanu mutki ajatteleen asiaa tarkemmin.

IMG_1401

+ mulla olis ollu vielä yhdestoista juttu. Se on hurjan kiukkunen nälkäsenä. Kantsii aina huolehtia, että se on syöny, tai muuten on asiat huonosti :))

Hyvin oon kämppikseni valinnu. Me ollaan ehkä tunnettu jo niin kauan, että tunnetaan toisemme läpikotasin, eikä sen takia riidellä mistään turhista. Tiedetään toistemme huonot päivät ja tiedetään koska kantsii vaan olla hiljaa. Me myös osataan nauraa itellemme ja toisillemme ja meillä on usein täälä ihan sika hauskaa, vaan joidenki ihan pikkujuttujen takia. Meillä on niin samanlainen huumorintaju. On meissä myös paljon toistemme vastakohtia, mut vaan jossain pikkujutuissa. Esim, mä rakastan joulua ja haluisin jo hömpöttää sitä ihan täysillä, jaanaa ei kiinnosta yhtään. Mä oon kauheen pinnallinen, tai en yleensä mieti mitään syvällisiä ja murehdi liikoja, ku taas Jaanalla se menee ihan päinvastoin, meillä on myös ihan erilainen miesmaku. Toinen hehkuttaa toista ja toinen toista. Välillä me kyllä saatetaan kuolata myös samoja miehiä ;D  Tätä listaa vois jatkaa vaikka loputtomiin. Mut silti me tullaan loistavasti toimeen, meitä on luultu pariinki kertaan siskoksiks, koska kuulemma ollaan niin samanolosia ja me osataan tehdä ihan tylsistäki jutuista ihan hulluja. Tulipas jaariteltua, ku asian pointti ja mun tarkotukseni sanoo oli vaan, että Jaana on siis ihan huippu kamu. 34930_1529572680445_1268556715_31543435_7898590_n

3 kommenttia :

  1. Te molemmat ootte huippu tyyppejä! Terveisin kakkonen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. : DDD säki oot aika huippu, terveisin ykkösten ykkönen =D

      Poista
    2. hehaa :DD joo hei kiitos niin säki! Kelles me muuten keksittäis noita hyviä lempinimiä ja laulunpätkiä ;D

      Poista